Πότε απαιτείται να κάνω ανακατασκευή της ιστοσελίδας μου;

Η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας είναι η εικόνα σας στον εξωτερικό κόσμο και στους πιθανούς πελάτες σας. Για το πότε ακριβώς πρέπει να προχωρήσει ένας ιδιοκτήτης στην ανακατασκευή της, πρέπει να απαντήσει στα παρακάτω βασικά ερωτήματα:

  • Επιθυμώ μια ανανέωση της συνολικής εικόνας;
  • Η ιστοσελίδα μου συμβαδίσει με τις νέες λειτουργίες και τεχνολογίες;
  • Το design της ιστοσελίδας μου είναι σύγχρονο και φιλικό προς το χρήστη;
  • Ανταποκρίνεται σε όλες τις συσκευές (Responsive Design);
  • Είναι ορατή στις μηχανές αναζήτησης;

Ποια τα οφέλη μου;

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι άνω των 5 ετών, πιθανόν να έχει μείνει πίσω στις νέες τεχνολογίες. Τα 5 χρόνια είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για τον ανταγωνισμό στο διαδίκτυο και τις νέες δυνατότητες που μας παρέχει η εξέλιξη των CMS σχετικά με το design και των εφαρμογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βάση στατιστικών ερευνών, περισσότερο από το 85% των χρηστών του διαδικτύου δεν θα εμπιστευτούν μια ιστοσελίδα που δεν τους διευκολίνει στην αναζήτηση ή δεν είναι σύγχρονη.

Σήμερα η ποσότητα των τεχνολογιών και λειτουργιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ιστοσελίδα είναι τεράστιος.

Για να θεωρηθεί μια ιστοσελίδα φιλική προς τον χρήστη πρέπει να είναι γρήγορη στη φόρτωση και την περιήγηση, να παρουσιάζει τα δεδομένα της με εύκολο και κατανοητό τρόπο μέσα από μια όμορφη εμφάνιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην σημερινή εποχή, η περιήγηση στο διαδίκτυο από τους χρήστες, γίνεται κατά βάση με τη χρήση Smartphone και Tablet.

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό, από το να προσπαθεί κάποιος να διαβάζει μια πληροφορία μεγεθύνοντας το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Ο responsive σχεδιασμός είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντας που θα μας κάνουν να αποφασίσουμε την ανακατασκευή της ιστοσελίδας μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν μπείτε στα Στατιστικά Στοιχεία Ιστοσελίδας θα δείτε την επισκεψιμότητάς της.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν δέχεστε καθόλου οργανικούς επισκέπτες, χρειάζεστε βοήθεια.

Αν προσπαθείτε να βρείτε την ιστοσελίδα σας στην αναζήτηση του Google, με σχετικές με την δραστηριότητά σας λέξεις ή φράσεις και δεν το καταφέρνετε, τότε η ιστοσελίδα σας δεν συμβαδίζει με τις σύγχρονες τεχνικές του S.E.O.

Αν λοιπόν θέλετε να συμβαδίζετε με την τεχνολογία, μια ανακατασκευή της ιστοσελίδα σας είναι απαραίτητη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το SEO ή Search Engine Optimization είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς όρους του digital marketing και αποτελεί επίσης ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης μιας ιστοσελίδας.

Είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξή της σε υψηλότερες θέσεις, των μηχανών αναζήτησης, όπως η Google.

Πρόκειται στην ουσία για ένα σύνολο ενεργειών που πραγματοποιούνται είτε μέσα στο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας είτε έξω από αυτό.

Στόχος των ενεργειών του SEO είναι να φέρει την ιστοσελίδα όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Google Map Pin είναι μια υπηρεσία χαρτογράφησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες καθημερινά.

Με την καταχώρηση της επιχείρισής σας στο Google Map, το να σας βρει κάποιος με μια αναζήτηση στο Google είναι πιο εύκολο από ποτέ!

Είναι πλέον αναγκαίο η επιχείρηση σας να εμφανίζεται στο Google Map αφού τα “οφέλη” που μπορείτε να αποκτήσετε είναι πολλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόστος ανακατασκευής μιας ιστοσελίδας

Το κόστος για την ανακατασκευή μιας ιστοσελίδας θα το βρείτε από 200€ και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

  • Πολυπλοκότητα: Όσο πιο απλή μια ιστοσελίδα, τόσο πιο οικονομική θα είναι.
  • Εφαρμογές: Η κάθε επιπλέον λειτουργία που θέλετε να έχει η ιστοσελίδα, απαιτεί την πιθανή αγορά εφαρμογών που αυξάνουν το κόστος της κατασκευής.
  • Εταιρεία ή ανεξάρτητος development: Εδώ πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή, να χρησιμοποιήσετε κάποιον ανεξάρτητο development ο οποίος θα είναι οικονομικός ή την ασφάλεια και εμπειρία μιας εταιρείας.
  • Ο λόγος που αποφασίσατε να προχωρήσετε σε μια αναβάθμιση της ιστοσελίδας σας είναι μόνο η εμφάνιση και η φιλικότητα προς τον χρήστη; το κόστος θα είναι αρκετά μικρό.
  • Αποφασίσατε μία αναβάθμιση στον τρόπο λειτουργίας, στη βελτιστοποίηση της ταχύτητας, του SEO κλπ; το κόστος θα εξαρτάται από τα επιπλέον που θα χρειαστείτε.

Εμείς θα σας προτείνουμε λύσεις, με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες και με δυνατότητα μελλοντικών τεχνολογικών αναβαθμίσεων.

Διαδικασία Ανακατασκευής μιας ιστοσελίδας

Ενημέρωση & Ανάλυση

Πρώτο μας βήμα είναι να λάβουμε πληροφορίες για τις ανάγκες σας με μία συνέντευξη.

Μελετάμε και αναλύουμε τα δεδομένα και σας προτείνουμε τι επιπλέον δυνατότητες θα έχετε με τη νέα ιστοσελίδα.

Εικαστικός σχεδιασμός

Αφού προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας, στις δικές σας απαιτήσεις, προχωράμε στην ανάθεση εργασίας και τη σχεδίαση του αρχικού πλάνου.

Δημιουργούμε μια αρχική εικαστική εμφάνιση (προσχέδιο) και σας το παρουσιάζουμε.

Τεχνική Υλοποίηση

Εφόσον πάρουμε την τελική έγκριση, μεταφέρουμε το περιεχόμενο (κείμενα και άρθρα) της παλιάς σας ιστοσελίδας στην νέα.

Μεταφέρουμε και επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες σας ώστε να προσαρμοστούν στο νέο design.

Ανακατευθύνoυμε τους παλιούς συνδέσμους, προκειμένου να μην χαθεί η κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Ενσωματώνουμε επικοινωνιακά συστήματα και τυχών άλλες εφαρμογές, σύμφωνα με την ανάθεση εργασίας.

Παράδοση & Εκπαίδευση

Ελέγχουμε όλες τις λειτουργίες που υλοποιήθηκαν και διορθώνουμε ότι θέματα προκείψουν, ώστε η ιστοσελίδα να λειτουργεί άψογα.

Σας παρδίδουμε το έργο σε beta περιβάλλον προς έγκριση, καθώς και manual χειρισμού.

Ακολούθως αρχίζει η εκπαίδευση για το πως θα διαχείριζεστε την ιστοσελίδα και την προσθαφαίρεση κειμένων και φωτογραφιών.

Η διαχείριση βέβαια, μπορεί να πραγματοποιείται και από εμάς, κατόπιν αντίστοιχης συμφωνίας.

Μετά από έγκριση εμφανίζουμε την ιστοσελίδα σε live περιβάλλον.

Συντήρηση

Η συντήρηση & αναβάθμιση της ιστοσελίδας με νέες απαιτήσεις και ενημερώσεις συνεχίζεται και μετά την παράδοση, σύμφωνα με την αρχική συμφωνία ανάθεσης εργασίας.

Αίτημα για κατασκευή ιστοσελίδας