Διαφήμιση Google Ad

Η φωτογραφία απεικονίζει τη διασύνδεση ανθρώπων μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης

Ενημερωτικά

Οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν δύο κατηγορίες αποτελεσμάτων. Τα λεγόμενα οργανικά αποτελέσματα και τις πληρωμένες διαφημίσεις (διαφήμιση Google Ad).

Η κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα γίνεται αυτόματα από τις μηχανές αναζήτησης και εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο και τη δομή (σε τεχνικό/κατασκευαστικό επίπεδο) του site και συγκεκριμένα με το SEO της ιστοσελίδας.

Όσον αφορά την πληρωμένη διαφήμιση, υπάρχουν δύο βασικά είδη. Οι πληρωμένες εμφανίσεις στις μηχανές αναζήτησης (Search Ads) και η διαφήμιση σε άλλες ιστοσελίδες με τα λεγόμενα Display Ads

Διαφήμιση Google Ad

Οι διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης αφορούν την εμφάνιση ενός διαφημιστικού κειμένου στις αναζητήσεις των όρων που εμείς ορίζουμε.
Π.χ. επιλέγουμε να εμφανίζουμε διαφήμιση όταν κάποιος αναζητά «αξεσουάρ αυτοκινήτων Κύπρος» αλλά να μην εμφανίζεται όταν αναζητά «αξεσουάρ Κύπρος».

Τη βλέπει κάποιος που ήδη ψάχνει για εσάς ή τα προϊόντα σας και είναι ήδη πιθανός πελάτης. H διαφήμιση Google Ad έχει άμεσα αποτελέσματα αφού φέρνει επισκέψεις στο site σας ή τηλεφωνήματα και e-mails από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν πελάτες.

Display Ads

Οι διαφημίσεις σε internet sites αφορούν την εμφάνιση διαφημίσεων κειμένου ή banners σε sites συγκεκριμένης θεματολογίας ή και γενικότερα σε sites που περιστασιακά εμφανίζουν περιεχόμενο σχετικό με αυτό που διαφημίζουμε.

Αυτής της μορφής η διαφήμιση ενδείκνυται περισσότερο (αλλά όχι μόνο) για branding.

Για την εξοικείωση του κοινού με την επωνυμία, τη δημιουργία καταναλωτικής τάσης κλπ.